Sezóna

Sezóna

 

 

 

                     SEZÓNA

 

 

 Lyžovanie v plnom prúde 

 s kamošmi na strmom zráze, 

 nepodliehať doma nude, 

 športovať aj v tuhom mraze.

 

 Obdivovať jarné kvietky 

 smieme v marci, apríli, 

 očarené malé dietky, 

 gazda maká pri rýli.

 

 Všetko kvitne do krásy 

 v záhrade aj na poli, 

 pozor dávať na mrazy, 

 bo mráz kvietky zabolí.

 

 Alergici uplakaní, 

 práve kvitnú topole, 

 otec celý vyľakaný 

 radí neísť na pole.

 

 Von vychádzaj len po daždi, 

 opakuje po stý raz, 

 tento mesiac, nie navždy

 káže zrušiť pánsky zraz.

 

 V čase letnej páľavy 

 vyhľadávať radšej tieň, 

 od slnka chrbát boľavý, 

 cez obed ostať doma preň.

 

 Uhorková sezóna, 

 nedbáš až tak na svoj vzhľad, 

 rozcuchaná fazóna, 

 stále krásna na pohľad.

 

 Cez prázdniny po svete, 

 nové miesta poznávať, 

 dobre bolo, poviete, 

 strachu pritom nemávať.

 

 Koniec letnej sezóny, 

 dovolenka za nami, 

 zimný lov na bizóny 

 čonevidieť pred nami.

 

 Pozavárať kompótov, 

 špajzu dobre zásobiť, 

 v politike komplotov 

 jeseň zvykne znásobiť.

 

 Dni sa riadne skracujú, 

 zima klope na dvere, 

 sukničkári pracujú 

 na partnerskej nevere.

 

 Lepšie sedieť pri peci, 

 v teple tráviť večery, 

 podstatné len tie veci, 

 čo ti úsmev nečerí.

Autor Peter35, 02.08.2023
Přečteno 75x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Také jsem ráda četla :)

02.08.2023 10:52:02 | Marry31

Srdečná vďaka za pochvalu.

03.08.2023 17:32:54 | Peter35

Tvé věci čtu ráda. Péťo. Páčí se mi.

02.08.2023 10:17:19 | mkinka

Super, to ma veľmi teší a vážim si to.

03.08.2023 17:32:31 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí