Jako ryba v kleci

Jako ryba v kleci

Anotace: ....


Neodcházej do snu, vydrž chvíli ještě
stín mě stále svírá, silou jako kleště
vlasy sněhobílé, oči žhavé uhlí
v tváři rysy krásné, malované uhly.


Co je náhle tuhé může zase změknout
život je jak ryba, na dně může leknout
co pak dělat s rybou, když se sliby plní
u akvárka kocour nedočkavě vrní.


V otevřené kleci slavík tiše zpívá
život v tónech zazní, krátký refrén mívá
ať dáš zrní rybě, přesto neodletí
stejně jako děti čeká na objetí.


Otevíráš klece, jedno velké prázdno
sklizeň bývá špatná, je-li neoráno
kocour líně plave, kalnou vodou řeky
skřivan ze dna studny, vyluzuje skřeky.

Slunce stále klidné, střeží naše kroky
na cestu nám svítí po všechny ty roky
osvětluje cesty, napříč naší duší

vybrat je už na nás, která z nich nám sluší.


Všichni takto dojdem.
Kam?
To přece tušíš …

Autor čenda pekař, 06.08.2023
Přečteno 100x
Tipy 19
Poslední tipující: martinaV, enigman, Sonador, BArBArKO, šerý, Marťas9, Kaňka, Psavec, Anfádis, MatyhoZmaty, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mě sluší všechno...

17.08.2023 10:06:27 | enigman

s mi připomněl: "s proudem dokáže plout i leklá ryba..."

07.08.2023 10:12:48 | Sonador

to jsem neznal - hezké moudré moudro
děkuju
č

07.08.2023 10:33:16 | čenda pekař

prý snad indiánské..

měj hezký a klidný den Čendo*

07.08.2023 10:38:28 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí