Jako vosk

Jako vosk

Anotace: „Kdo nesvítí se mnou, jako by tekl proti mně.“


Já rozmlouval se životem
jenž štěkal jak pes za plotem
a natrhnout mi gatě vždycky toužil.

Teď v pokoji jsme se mříží
a sestra s okem ostřížím
se stará o můj věčný blahobyt.

V tom dveře vrznou, kdo to je
od sousedního pokoje
že nestavil ses to mě teda souží.

Proč nechceš mě jen vyslechnut
a zbavit mě těch k žití pout
dobře víš že bez nich bude líp.

Pro příště všichni zhasněte
své dveře pevně zamkněte
ať v každém srdci svíce do tmy září.

Pak stíny zmizí do skulin
my světlo ze tmy ukuli
a urna není nic než malej byt.

Když všechny svíce dohoří
a vosk vytekl z pod dveří
že je řekou na oko se tváří.

Ve světle toku života
na kopci jménem Golgota
čekám s urnou…
zda mě budou chtít.

 

Autor čenda pekař, 07.08.2023
Přečteno 122x
Tipy 12
Poslední tipující: enigman, Marten, Fialový metal, Psavec, jenommarie, Ophelia81, BArBArKO, Marry31, Anfádis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to není o chtění...

17.08.2023 10:05:20 | enigman

Skvělá práce Čendo.*
Už ta první strofa skvělým úvodem. Ale přesto brr! Takového smutku chladu. Se smyslem života v protikladu? Hledej barev a potlač pech. Život není jedu měch. Prosím! Vykopej si pro svěžest studnu. Nevolej smrtku, nezavdávej si pro starost. Však ona v čas si přijde... však teď sama, má už práce dost.

07.08.2023 12:51:07 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí