Nevěsta

Nevěsta

Anotace: vázané verše

 

Tvůj bílý šat z němé hradby svědků

vítězný pokřik v bázni odráží,

tvůj závoj z mlh tkaný duchem předků

marnou naději, že stalo se cos

nad zděděné meze slibného,

laciným dojetím v tvém srdci povznáší.

 

Tvá bílá tvář má půvab chladné Luny,

klenutá hruď pne z útlých boků klín

a je to vše, čím se chvějí struny

tvého čekání, že za štěstí kdos

ti bez výhrad vezme povinnost,

žít abys mohla, jak sluší tvé kráse,

                         a těžit jen z cizích vin.

Autor Zoroaster, 09.08.2023
Přečteno 113x
Tipy 11
Poslední tipující: IronDodo, Kaňka, Marten, Psavec, šerý, Jan Kacíř, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Výborné. Pozdrav ze Šumavy.

14.10.2023 14:29:30 | Václav

Zdravím též - od Prahy

14.10.2023 14:31:13 | Zoroaster

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí