Jedno veliké nic

Jedno veliké nic

Anotace: ...


Užaslý čtu se, němě zírám
píši-li, tedy neumírám
ve verších, které tečou hladce
ukrývám lásku do slov vrať se…

Ach bože, proč mi je tak zima
proč osamocen mezi svýma
proč mluvím, aniž někdo slyší
jsou pravdy mé, jsou pravdy vyšší.

Je láska nade vše či není
je soucit více nežli chtění
je správné toužit do umdlení
a potom přijde co – snad jmění?

Potom – no, co potom
řekni bože
ustlals mi v pravdě tvrdé lože.
V bezesných nocích do tmy zírám
měním se – vím to – nepopírám.

Život je přelud, v hromadách suti
přesto nás stále, něco dál nutí…
žít.

 

Autor čenda pekař, 17.08.2023
Přečteno 93x
Tipy 27
Poslední tipující: cappuccinogirl, Lighter, Sonador, Dreamy, šerý, Marťas9, mkinka, Anfádis, IronDodo, čertííík, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám stejný nutkání... ať je to tady jakýkoli, já jsem taky "pro život". :-)

18.08.2023 13:08:58 | cappuccinogirl

nutí... moc pěkná Čendo*

18.08.2023 07:23:47 | Sonador

Krásná Čendo:)

18.08.2023 05:32:38 | Dreamy

...to ta změna z kukly v motýla...je to jízda, ten život, viď?
Hezké čtení:0)

17.08.2023 22:16:00 | čertííík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí