Jen žádný potíže

Jen žádný potíže

Anotace: ...



Myšlenky moje jsou ptáci v kleci
zavřeny za touhu mluvit k věci
zavřeny za víru
za lety bez tíže
při tónech klavíru
zevlují skrz mříže

„Jen žádné potíže“
„Jo?“
„Jen žádné potíže“

Pak se to stane.
Pan klíčník je tu, od svíčky
pálí si cigaretu
rudý ve tváři, jak tahá za ni
kdo nechce hořet, tak ten se brání.

Jako když tleskneš jednou dlaní
jako když sudy zas válíš strání
jako když nevíš, že vše je jen lest
znova se necháš tak zbůhdarma svést.

Opět tě dětství před tebou chrání
znova ty tóny klavíru
zase ty myšlenky na...


No, na co chcete,
ale hlavně...

„Už žádné potíže“
„Jo?“
„... žádné potíže“

BENG … B e n g … Beng

Ozvou se rány z pistole
Zahřmělo z kůru v kostele

„Ty vole ?!?“
                                                    „Co?“
                                                    „Co je pro Krista?“


„potíže, Ty vole“
„P o t í ž e “

A jako, když čelíš přesile
myšlenky strachu až zběsile
ukončit dílo své zamíří
život je zkouškou na pranýři.

Pomalu, abych nevzbudil se
sám sebe prosím:
„n e z a s t ř e l s e “

Sám sebe prosím:
„tref se hlavně“

 

Pak už jen zahřmí
                                     „…míří na mě!!"

" a co ten obličej?!?... "

 

„To zírá (M)… z hlavně“

„na mě ... JÁ!!“

 

Autor čenda pekař, 19.08.2023
Přečteno 105x
Tipy 10
Poslední tipující: Fialový metal, šerý, mkinka, Marten, Žluťák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Žádný mravenec nedokáže zdolat v jednom tahu vrchol Sněžky. Žádný pták oblohou neprošlape pěšky. Jen potíže beztíže bych bral! Sebevrahům vůle, bych se jenom smál.
Ach Bohyně Přírodo, což nevidíš, že do očí přisypávám soli? Zmatenému hledači nabízíš chléb, byť je ztrvrdlý. Já životem jen bloudím a sám sebou nepoznaným, beze slov vděku raději odejdu hladov.
Příliš vypasená melancholie - z našich kalorií času.
Rád jsem se zastavil*

19.08.2023 12:59:49 | šerý

děkuji Karle opět jsi mne potěšil

20.11.2023 13:00:38 | čenda pekař

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí