Rudý říjen

Rudý říjen

 

Čokoládové listí padá na Zem.

Vítr si pohrává s nugátovou

a medové kvítí na podzimní mez.

Příroda jde spát se sladkou láskou.

 

Olovo ještě stoupá vzhůru z aut.

Kde bychom byli, kdybychom nebyli?

"Život je jako dým", říká kosmonaut,

který sleduje Božskou komedii.

 

Houslový klíč na nebi je zde klíčem.

Pavučina omotaná kolem nosu.

Dcera řka: "Hele, mami, podívej se,

jak se támhle krásně páří z lesů".

 

Ráno si špitá Slunce s Měsícem:

"Je Rudý říjen", den jako každý jiný.

Naše minulost i budoucnost jdou sem

a já vidím pod vlajkou dávné stíny.

 

Autor Penemue, 07.10.2023
Přečteno 221x
Tipy 13
Poslední tipující: Jarunka, CULIKATÁ, IronDodo, CoT, cappuccinogirl, Psavec, Ophelia81, Anfádis, mkinka, Žluťák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí