Panelák snů

Panelák snů

  

 

Betonová louka paneláků

nikdy nebude z Vlčích máků,

a ač přitahuje podobnou havěť,

dá se v ní ještě skvěle hovět.

Prozatím

Ale

Co za takových padesát let?

Řeší tu někdo bytový svět?

Všichni lidé ze šedých věží

se budou jednou divit stěží.

Kam jen poté půjdou spát?

Měli by se už začít bát?

Nikdo to neřeší

a peníze lítají

dál vesele komínem.

Pak pod mostem spočinem.

Když vidím, jak se zde hospodaří,

jak dlouho se opravuje nádraží...

Jako by nikdo nechtěl řešit předem

tento již aktuální palčivý problém.

Jsem asi divná a stále jediná,

co peníze v rukou nespíná.

Stavíme jen piedestal z hlouposti,

kupujeme a nemáme nikdy dosti,

ale myslím si, že na všechno pozdě je,

vlak se blíží a s ním konec naděje.

 

 

Autor Penemue, 11.11.2023
Přečteno 259x
Tipy 13
Poslední tipující: Jarunka, mkinka, IronDodo, Psavec, Žluťák, martinaV, Anfádis, Ondra
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Souzním s Tvými verši. Říká se, že naděje umírá poslední. Ale v tomto případě si myslím, že už je lidstvo na konci.

25.11.2023 00:08:20 | Jarunka

a n e b o na novým začátku :)

25.11.2023 22:09:41 | Penemue

A nebo :-)

26.11.2023 11:01:53 | Jarunka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí