Stane se

Stane se

 

 

 

Jedno pole

-Druhé

-Třetí

--Čtvrté

---Páté!

 

Jo! Jo!

Vyškrábal jsem lžičkou pět políček

s výhrou dvaceti tisíc!

Mažu do trafiky!

 

DOBRÝ DEN

nadšeně hlásím

mám tady, prosím Vás pěkně, výherní los!

pokládám před znuděnou prodavačku vydřené peníze

 

Gratuluji! Super! Máte to tam, pane

náhle oživne závistí

jenže...

ou, aha

včera skončila platnost soutěže

je mi to moc líto (není)

 

Zvedám oči ke špinavýmu stropu

"No, co se dá dělat"

Řeknu naučenou frázi

kterou tak dobře znám

a za ní spousta vzteku a frustrace

"Už zase!" šeptám si v hlavě

 

Nasraně odcházím

zdvořile "Na shledanou"

 

Těžký dveře s mříží

s sebou za mnou razantně třísknou

jako by říkaly:

"Zdar, lůzre!"

 

Ach -

Aspoň, že je hezký počasí

a úžasnej, šumavskej vzduch kolem

hnedka začnu filtrovat přes tabák

 

Kouř odchází

jako moje naděje na vykoupení

 

Jestli tam nahoře někdo je

 

Musí bejt silně závislej

nejen na nikotinu

...

 

 

 

Autor GiovaniDaVinci, 17.11.2023
Přečteno 116x
Tipy 14
Poslední tipující: mkinka, jort1, Marťas9, IronDodo, šerý, Anfádis, Frr, Psavec, IkkarisKa, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

provokatér

18.11.2023 12:40:11 | jort1

Hoooodně dobrý dílko...

17.11.2023 17:13:09 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí