Lavína

Lavína

 

 

 

                       LAVÍNA

 

 

 Vraj sa blíži skaza sveta, 

 predpovedá hydrológ, 

 dorazí už koncom leta, 

 chytro píšme epilóg.

 

 Všetko živé sebou strhne 

 jedna veľká lavína, 

 do záhuby ľudstvo vrhne, 

 čiaže je to, čia vina ?

 

 Vyhnúť sa jej asi nedá, 

 tvrdo na zem dopadne, 

 že s planétou už je beda, 

 hneď ti prvé napadne.

 

 Vyzerá to zveličené, 

 nie až taká tragédia, 

 senzáciami nalíčené, 

 vskutku dobrá komédia.

 

 Problémov má každý dosť, 

 len ty nemaj žiadne strachy, 

 potlač v sebe jed a zlosť, 

 pristanú ti v ruke prachy.

 

 Horšie, ak ti zdravie hrozí, 

 či ťa nikto nechápe, 

 po ulici beháš bosý, 

 nič nesedí, neklape.

 

 Oblial si sa čiernou kávou, 

 pritom si sa obaril, 

 asi si vstal nohou ľavou, 

 trampotami obdaril.

 

 Okradli ťa v autobuse, 

 obrali o poklady, 

 zrada straší v jednom kuse, 

 zmizli ti aj doklady.

 

 Diagnóza veľká smola, 

 niekto ťa ňou nakazil, 

 vstávaj už od svojho stola, 

 bys jej zlú vôľu prekazil.

 

 Dnešný deň ti nevyšiel, 

 azda zajtra lepšie bude, 

 o život si neprišiel, 

 upokoj sa, ostaň v kľude.

 

 Ak sa ti nič nedarí, 

 za hlavu to rovno hoď, 

 snáď Amor ťa dnes obdarí, 

 cestou lásky s ním len choď.

 

 Posilnení vášňou raja 

 porazili lavínu, 

 prešli ste ňou sami dvaja, 

 dokázali nevinu.

Autor Peter35, 03.12.2023
Přečteno 98x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, Žluťák, Edina Elwes, o3_gambit
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí