Tchýnin jazyk

Tchýnin jazyk

 

 

Už zas po čase vyrostl Tchýni n  jazyk.

Podobnosti jsou nám všem celkem jasný.

Na svém konci ráda uštkne jako had,

když se srazíme, tak plnou parou vzad.

 

Ta naše   se jmenuje Svatuše,

ale není to dobrá   svegruše.

Stále zelená   krásná rostlina,

doma po staru   zvaná Tenura.

 

Přítomnost má antiseptické vlastnosti

a v každé domácnosti   je jí dosti.

Snáší dobře na zahradě plné slunce,

ale otáčíme ji   v jednom kuse.

 

Když je potřeba při první pomoci,

uvař, ukliď a dobře ji pohosti.

Občas taky pomůže na bradavice,

leč požádat o pomoc   již nikdy více.

 

O Vánocích má svůj vegetační klid,

po večeři z dohledu se rychle kliď,

protože tento sukulent   po zalití...

Bývá často bezdůvodně   na zabití.

 

 

Autor Penemue, 07.12.2023
Přečteno 174x
Tipy 16
Poslední tipující: Jarunka, šerý, Žluťák, Fialový metal, Anfádis, Ondra, mkinka, Psavec, o3_gambit
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na rozdíl od bývalé tchýně, tvá báseňka je hravá.*

07.12.2023 22:47:19 | šerý

Tak aspoň to ;)

08.12.2023 12:04:27 | Penemue

Stačilo mi jednou.
Víc (ň)epovím...
ST**
Můj dům světlem prohřeje štěstí.
Nechci již tmu jak v záhrobí.
Již bylo dost mrazivého.
A pálivější věci ... doma nechci.
***
Ať se Ti daří Penemue.
Skvělé dílko.
Úsměv posílám ... co největší.

07.12.2023 17:17:44 | Fialový metal

Díky za úsměv a přeji vše dobré *

08.12.2023 12:04:52 | Penemue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí