Vzpomínky (Sahara-Egypt)

Vzpomínky (Sahara-Egypt)

Anotace: Letos jsem měla opět to štěstí a navštívila jsem Egypt.Vůně této země je mi velmi příjemná a nedá se zapomenout.Na Sahaře jsem byla před 15lety a letos jsem konečně zhlédla chrám královny Hatšepsut a chrám v Karnaku(Luxor).Nádherně jemná energie-vzpomínám

Byl to krásný pocit
když jsem šla pískem rozpáleným.
Ta krása pouště byla nedozírná
kdy vítr mě vítal pozdravem jemným.

Nohy se bořily do horkého písku
a slunce žhnulo velikou silou.
Vzduch byl prosycen jemnou vůní
já byla omámená a nechtěla cítit jinou.

A v tom se to stalo
ten pocit jsem již nikdy neprožila.
Ta žhavá síla Sahary
mě celou pohladila.

Beduín mě zval ke krátké projížďce
usmívám se-,, proč ne?!"
Udedla jsem na záda velblouda
a vesele říkám ,, tak jeďme."

Den prožitý v poušti-
byla to opravdu nádhera.
Ten stesk po ní mě neopouští
jsem stále tou její krásou
a vůní zmámená.

 

Karnak....

Nádherný chrám z dob velmi vzdálených

všude spousta lidí, horko a smích.

Však přesto vnímám tu energii v místech

kde lidé nejsou

a já nacházím ji u sloupů i zdech.

 

Tady si v tichosti procítím tu energii čistou

která prochází celým mým tělem.

Pohladím obelisk, ve kterém též energie je.

Po chvíli se vracím do davu lidí

a jdu dále s nimi plná naděje.

 

Vrátím se ještě tady v ta místa?

Kde slunce pálí

a energie je tak čistá?

 

Autor Jarunka, 11.12.2023
Přečteno 92x
Tipy 14
Poslední tipující: Paulín, Emily Říhová, V.N.Losinský, Fialový metal, Psavec, šerý, o3_gambit, mkinka, Penemue
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Když dýchne ta dávná historie,
do srdce se krása lehce vryje...

Krásný výlet, Jaruško, děkujeme za sdílení
Objetí letí(*)PPÚ*

25.12.2023 22:03:16 | Emily Říhová

Ráda jsem se podělila Miluško a objetí letí zase za Tebou .-)

26.12.2023 00:10:43 | Jarunka

Děkujííí (*)

26.12.2023 22:37:07 | Emily Říhová

Věrná pohlednice, jak z cestovního bedekeru. Prima, že ses s náma s prožitky podělila!
("Kde slunce pálí a energie je tak čistá." souzním.)*

11.12.2023 21:01:07 | šerý

Děkuji za Tvé souznění milý Šerý...

14.12.2023 23:46:35 | Jarunka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí