Vlakom

Vlakom

 

 

 

                      VLAKOM

 

 

 Na stanici v Bratislave,

 pozri na tie davy ľudí,

 po práci aj po oslave, 

 k nástupišťu každý prúdi.

 

 Každý kráča rýchlym krokom, 

 by svoj vlak nik nezmeškal, 

 na tabuľu hodím okom, 

 či mi rýchlik nemešká.

 

 V kupé sa pekne usadím,

 všetkých slušne pozdravím,

 slúchadlá si nasadím,

 či debatujem o zdraví.

 

 Popritom sa dívam z okna,

 pozorujem krajinu, 

 akáže je ozaj pekná, 

 že neznám ju, mám za vinu.

 

 Cesta rýchlo prebieha, 

 vlak po trati klepoce, 

 ako ten čas ubieha, 

 keď s druhými sa trkoce.

 

 Ten pán v kúte oproti, 

 premohli ho driemoty, 

 tučná pani naproti 

 núka všetkým dobroty.

 

 Mladík vedľa číta vtipy, 

 od smiechu ho nadhadzuje, 

 mladá slečna dáva tipy 

 na krém, čo vrásky vyhladzuje.

 

 Vlak sa blíži k cieľu trasy, 

 už sa chystám vystúpiť, 

 na stanici toľké masy, 

 ľudia, z cesty, ustúpiť !

 

 Ťažko je sa predrať von 

 obsypaný kuframi, 

 vôkol ľudí, všade zhon, 

 dokelu aj s foframi.

 

 Už mám cestu za sebou, 

 už som prišiel do cieľa, 

 dlhý výlet za tebou, 

 na mňa to už priveľa.

 

 Na návštevu sa však teším, 

 dávno som ťa nevidel, 

 cestu zvládnem hoc aj peši, 

 bych ťa čím skôr uvidel.

Autor Peter35, 01.01.2024
Přečteno 99x
Tipy 8
Poslední tipující: Vivien, kozorožka, Psavec, Žluťák, Marťas9, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pozdrav do Bratislavy a přeji vše nejlepší do nového roku

01.01.2024 12:26:49 | mkinka

Ďakujem srdečne, rovnako tak pozdravujem do Čiech a prajem šťastný a úspešný začínajúci sa rok 2024, Jíťo

02.01.2024 06:53:58 | Peter35

Děkuji i zpětně.

03.04.2024 06:22:15 | mkinka

Ďakujem aj ja Jíťo.

03.04.2024 06:29:09 | Peter35

Je dobré mít kámoše.

03.04.2024 07:10:27 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí