Plamen

Plamen

Zavřít oči a vrátit se zpět,
plamínek přiživit, nechat ho rozhořet.

Strachem byl zažehnut, živen byl zlobou;
síla a odvaha - popel zbyl z obou.

Shořela slova, co chtěla být řečena,
z navždycky skrytého zbyla jen ozvěna,

která už nemůže dostat se ven,
čím mohla být - z toho zbyl sen.

Začla rvát uši, kouř dusil plíce,
nenávist ubyla, snů bylo více…

Touha se pomalu stávala pravdou;
svoboda - vězení: těžko žít v obou.

Plamen tu zanechal hromádku popela,
ze které radost a naděje vyvstala.

Skrývaný cit teď už nemá strach prodrat se ven,
tak dlouho hořícím plamenem posílen.

Plamínek udusat, nenechat rozhořet,
otevřít oči a nikdy se nevrátit zpět.

(P.S.: Až do zítra…)
Autor Chane, 22.01.2024
Přečteno 150x
Tipy 13
Poslední tipující: Fialový metal, o3_gambit, Psavec, Anfádis, Žluťák, cappuccinogirl, Ondra, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST*
Až do ...
***
Je neskutečně mnoho krásných chvil strávených na Slunci.
***
Ať se Ti daří.

22.04.2024 16:44:34 | Fialový metal

Ano!!!
díky Ti :))

22.04.2024 16:53:04 | Chane

;-))
Blíží se konec zimy.
PA a měj se fajn.

22.04.2024 17:06:45 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí