Úhoři

Úhoři

Anotace: ....

 

 

na rohu ulice promoklý stepuji

čekám, že uvidím za oknem tebe

příště si raději galoše obuji

čvachtám se v kaluži nateklé z nebe

 

vypouštím lodičky na moře divoké

prozkoumat neznámé krajiny v dáli

nechci být pro žádnou špatným to prorokem

každá z nich ztroskotá, nač bychom lhali

 

konečně vysvitne tvoje tvář na hoře

ozáří krajinu, vysuší vody

kolem mne vidím plout světelné úhoře

do nebe k tobě mi stavějí schody

 

lásko má nebeská víš co je za krásu

zezdola sledovat záblesky nahoře

všichni co dole jsme, doufáme ve spásu

nohy si myjeme vzájemně v lavoře

 

 

Autor čenda pekař, 22.01.2024
Přečteno 98x
Tipy 21
Poslední tipující: Iva Husárková, Vivien, enigman, o3_gambit, Psavec, Žluťák, cappuccinogirl, Anfádis, Marťas9, girasole, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ó my vání...

23.01.2024 19:45:06 | enigman

Tahle tvá báseňka je krásná, vypustil jsi hezounkou lodičku do modra... přesně jak ty umíš :-)*

22.01.2024 21:21:33 | cappuccinogirl

Pěkné řádky.

22.01.2024 20:38:50 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí