Hladová srdce

Hladová srdce

Anotace: Lidé, kteří hledají „chemii“, jsou lásky vědci. Ti, kteří tvoří „alchymii“, jsou lásky umělci.

HLADOVÁ SRDCE 

Kdokoli v nás může vyvolat emoce,
ale skutečnou přitažlivostí jsou naše duše.
Nemůžeme nikdy oklamat svá srdce,
a cosi předstírat tak jednoduše a suše.

Lidé, kteří hledají „chemii“,
jsou lásky vědci.
Ti, kteří tvoří „alchymii“,
jsou lásky umělci.

Chemici jsou zvyklí na akci a reakci,
nechají oklamat své tělo jiným.
Alchymisti mají s milováním práci,
neřeknou večer "tak já mizím".

Chemici milují z nouze,
alchymisté dle výběru.
Chemie umírá, nežije dlouze,
alchymie je zrodem příběhu.

Chemie miluje balení,
alchymie si užívá obsah.
Chemie je otázkou dění,
alchymie říká "vztah postav".

Většina mužů žije chemií,
která však přitahuje pouze feminismus.
Do společné nádoby nic nelijí,
a jen rozptylují mužský šovinismus.

Alchymie mužský a ženský princip integruje
a přeměňuje jej tak ve vztah.
Tohle vše však chemie odděluje,
povrchní rozmary ega říkají "nestav".

Každý má možnost svobodné volby,
být chemikem, nebo alchymikem.
Máme na to vyměřené stejné doby,                        dokud jsme na této zemi poutníkem.


Však čím déle jsi v zajetí chemických vzorců,
tím více se tvá duše zatvrzuje.
Vede to k brzkým a bolavým koncům,
což ti vždy hladové srdce potvrzuje.

Rozhodni se být konečně šťastný
a zkus mu jednou naslouchat.
Neboť to je lidské bytosti vlastní,
žít vnímavě skrze srdce v proudu života. 

Autor Zivotveversich, 02.02.2024
Přečteno 77x
Tipy 9
Poslední tipující: V.N.Losinský, Tomcat, mkinka, Fialový metal, Iva Husárková, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Alchymie ze světa se vytrácí, moderní svět ji není nakloněn...ST ;-)

02.02.2024 08:41:06 | Tomcat

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí