Popelka

Popelka

Po plechovém mostě chladných citů
odešla ze společného bytu
a zůstalo prázdno, které svírá,
místo rozloučení černá díra.

Vzpomínky na dně té propasti
jsou přesto její součástí
jak vědomí, že se člověk zmýlil,
do vrásek smutné poznání vyryl.

Snad upřímnost její zašlapaná
z popele povstane jako dáma,
když do očí se jí jeden dívá,
ona pohledem neuhýbá.

A odvádí z bludiště klamu
k pravdě, co na dně oceánu
střeží skryté poklady,
které život napraví.
Autor martinaV, 22.04.2024
Přečteno 57x
Tipy 22
Poslední tipující: Ďábel sám, Marten, Chane, Fialový metal, Psavec, enigman, Marťas9, Fractura cordis aperta, Žluťák, zase já, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

určitě vstane...

22.04.2024 10:39:35 | enigman

Oslovilo svou upřímností

22.04.2024 07:02:08 | Marry31

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí