Ležérní báseň

Ležérní báseň

Vůbec nevím, 

proč tady jsem, 

ale určitě ne proto, 

abych byla ležérní. 

 

Protože místo toho můžu 

být živá, živoucí, 

proudit jako silná voda. 

 

Být jako sloka, 

jako jedna báseň

jen docela krátká, kratinká. 

 

Trošku ovlivnit svět, 

krášlit čas svým hlasem, 

zpívám jako divá, divoká. 

 

A v neposlední řadě milovat,

milovat s přesností, 

s jakou voják míří

na srdce svého protivníka. 

 

Autor girasole, 24.05.2024
Přečteno 53x
Tipy 13
Poslední tipující: malget, Marten, Žluťák, Psavec, mkinka, cappuccinogirl, Anfádis, Jan Kacíř, Chane, zase já
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavě poutavé dobré

06.06.2024 13:26:31 | malget

...pěkný, přímý...;-) až wolkerovský tóny v tvé básni slyším...

24.05.2024 17:54:06 | Marten

děkuji

24.05.2024 18:05:31 | girasole

Skvělé zamyšlení:-)*

24.05.2024 14:10:37 | cappuccinogirl

děkuji

24.05.2024 14:44:41 | girasole

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí