Větve

Větve

Od kmenu v prostoru volně plují

větve, zvolna se rozstupují. 

Na sobě mají hrubé listí.

Okolí své pomalu čistí. 

 

Někde tam ve špici větevných pater

pozvolna usedá "malinký" datel.

V noci tam sova tiše si hodí

Zvláštní druh roste tam jmelí. 

 

Umí léčit jmelí i datel

Sova má společných několik "přatel"

Okraje listů v suchých bouřích vypráví 

Za tmy tajemné světlo vrhají. 

 

Za deště potom češou mraky

potichu ševelí, proč nahlas taky

Lesknou se stříbrem měsíční noci

Dubu je Genius loci.

 

~☆~

Autor Protos1182, 06.01.2023
Přečteno 117x
Tipy 7
Poslední tipující: Sonador, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tahle tvá série se mi moc líbí!*
a tady k tomu písnička;)
https://www.youtube.com/watch?v=8fg1pduKwUU

06.01.2023 20:38:30 | Sonador

Prošlapáváš dosud opomenuté cesty. Pěkné, pěkné*

06.01.2023 18:41:35 | šerý

Díky Šerý...

06.01.2023 19:24:24 | Protos1182

Tohle je věru dobré .)

06.01.2023 11:43:10 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí