rozhovor 2: zloba

rozhovor 2: zloba

Anotace: přemýšlení o lidské nenávisti, agresivitě, zlobě atd.

Sbírka: myšlenky o Bohu a o nás lidech

Dnes jsem jela do školy a cestou jsem viděla pár kluků, kteří nejspíš ještě chodí na základní školu. Ti kluci, se prali jako psi. Jak v tak malých dětí může být taková agresivita, taková zloba? Proč jsi nám lidem dal tuto vlastnost? Je tato vlastnost pro nás lidstvo důležitá? Jistě, učíme se, co smíme a co je tabu ale co když toto tabu porušíme?

Některé lidi trápí svědomí, některým je to jedno a jiní se svými chybami poučí, jenže co když ti, kteří se nepoučí nebo ti, kterým je to jedno tyto chyby opakují? Jaký smysl má pak svědomí?

Tito lidé nemají ani ponětí o tom co prožívají ti, kterým ubližují, chybí jim empatie, vůle a sebezáchova.

Každý člověk může ,,ujet“ ale není nutné, aby se mu to dělo tak často, že si lidé začnou myslet, že je to součástí jeho osobnosti.
Sama nerozumím lidem, co jsou agresivní a plní zlosti. Takových lidí je mi skutečně líto, necítí radost ani štěstí protože jejich výbuch toto štěstí a radost pokazí ve vteřině. Uznávám, že i já někdy selžu a vybouchnu ale hned na to si uvědomím jak jsem ostatním ublížila a snažím se to napravit. Nejjednodušší náprava je slovo ,, promiň“.

Už jen vyslovit toto slovo, dělá spoustě lidem problém, natož tak ho myslet doopravdy. Protože když si svou chybu uvědomíme, už to samo je pro nás pokrok. Není přece potřeba dělat chyby dokola, když stejně výsledek bude vždy stejný, prohra. Protože když děláme neustále ty stejné chyby, když neumíme ovládat své negativní emoce a nepřiměřené projevy, protivník nebo někdo kdo nám chce ublížit, tyto chyby a zkraty využije proti nám.
A to je taky další otázka pro tebe. Proč si my lidé musíme způsobovat takovou bolest?

Bolest, která může způsobit i smrt.
Vždyť díky špatným činům, které končí smrtí, přicházíme možná o nové umělce, intelektuály, génie atd. protože jak je známo tito lidé vyčnívají a ostatním se to nemusí líbit. Těm lidem možná ani tak nevadí jejich myšlenky ale v dnešní době se vice hledí na vzhled. Takže, Bože, až si příště půjdeš po ulici, nezapomeň všem vyhovět jak na vzhledu tak i na chovaní. Jinak tě budou pokládat za divného člověka
Ze zlosti, kterou v sobě chováme a kterou občas nedokážeme ovládat, vznikají podle mě naprosto zbytečné jevy jako např. šikana, diskriminace, netolerance a nezájem o porozumění.

Jsou tyto jevy skutečně nutné? Ano, tyto jevy tu sice vždy byli a vždy i budou ale, jestli jsi nás lidi chtěl vytvořit k obrazu svému, tak jak skutečně přemýšlíš? Vypadáš? Mluvíš?
Autor Sopheriel, 06.05.2016
Přečteno 783x
Tipy 3
Poslední tipující: jondys, Jeněcovevzduchukrásného
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hmm... :-)

07.05.2016 14:17:33 | CryingHeadphones

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí