Labutí píseň

Labutí píseň

Anotace: Inspirací byl kraťoučký příběh zmíněný ve stejnojmenném díle televizního seriálu Námořní vyšetřovací služba.

Sbírka: Noční přání - hudbou ke svobodě a ještě dál

Poznáme, že se to blíží,

tak, jako labuť, když zpívá,

poznáme, že se to blíží,

jak praví prapíseň tklivá,

poznáme odplouvající

pozemskou tíži,

a kolik času nám zbývá?

 

Byl už starý a pelichal

ten pes, co přišel na můj  práh,

a já ho tehdy pozval dál,

aby spal u mě, milý brach.

 

V malé chatrči nad pláží,

kde s nebem splývá oceán,

kam málokdo se odváží,

tam žili my dva – pes a pán.

 

Poznáme, že se to blíží,

tak, jako labuť, když zpívá,

poznáme, že se to blíží,

jak praví prapíseň tklivá,

poznáme odplouvající

pozemskou tíži,

a kolik času nám zbývá?

 

Jednoho dne, v sluneční jas,

pes vstal a vlekl se na pláž,

zvíře kožichu zašlých krás,

však moudré víc, než ty sám znáš.

 

Neví snad nikdo, o čem snil,

když na pláž došel odevzdán,

stál tam a štěkal ze všech sil

na nekonečný oceán.

 

Poznáme, že se to blíží,

tak, jako labuť, když zpívá,

poznáme, že se to blíží,

jak praví prapíseň tklivá,

poznáme odplouvající

pozemskou tíži,

a kolik času nám zbývá?

 

Potom se otočil a vyhrabal si v písku jámu.

Lehl si do ní a čekal na svého Stvořitele.

 

          ***

 

Poznáme, že se to blíží,

tak, jako labuť, když zpívá,

poznáme, že se to blíží,

jak praví prapíseň tklivá,

poznáme odplouvající

pozemskou tíži,

a kolik času nám zbývá?

Autor Pétík, 06.05.2019
Přečteno 531x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí