Fiat voluntas tua

Fiat voluntas tua

Anotace: Nemalá, nevelká: jsi, vůle, má?

Chycena do sítí na mezi,

na pomezí rozvahy a bláznovství,

mám přání nevelkých rozměrů, nemalé váhy,

mám jen jej a smysl, co je nahý.

Obnažený dohola, a já chodím kolem dokola,

stále kolem horké kaše, která trpělivě čeká; 

je horká a po kraji talíře stéká. 

Luční tráva - jak je měkká, vábí k spočinutí v jejím provzdušněném klíně. 

A co na tom, že s příchodem zimy

ztratí svěžest svou, vůni svou, co na tom, že zahalí ji sněhobílé závěje... 

Mladí, věz, je naše jediná (?) naděje, 

naděje pomíjivá, přesto je, můj milý, doposud naše. 

Autor Rozmarýna, 12.12.2021
Přečteno 228x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Fráňa Šránek, Jan Kacíř, Roser, Iva Husárková, Fil
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mladí je naděje? Chudáci stáří lidé.) zajímavé zamyšlení.)

12.12.2021 23:36:39 | Constantine

Naděje pomíjivá... Je dobré si uvědomovat člověčí konečnost. Alespoň tu materiální.
Díky za zastavení *.

14.12.2021 21:50:28 | Rozmarýna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí