Svoboda

Svoboda

Anotace: ...

Na malou chvíli zastav, zkus zhluboka se nadechnout,
sundat klapky z očí a kolem a kolem sebe pohlédnout.

"Řekni mi co vidíš?"

Já pouze tupé stádo co žene se za ziskem,
zblbnutí televizí, rádiem a denním tiskem.
Loupeže a vraždy před zraky diváků,
někdo má miliony, někdo jen pár drobáků.
Nadnárodní korporace kupují si zákony,
mafiánské praktiky a říkají tomu reformy.
Na policejní ředitelství dosadit svého muže,
který všechny důkazy odstranit ze stolu pomůže.

Stovky tisíců se na prémiích můžou rozdat,
jsou to Tvé peníze - to Tebe chtějí obrat.
Pokud chceš jít studovat zaplať si pěkně školné,
je to chytrý tah hloupé stádo je více povolné.
Kontrola internetu a stahování dat,
ten nejlepší způsob jak lidi ovládat.

Nemohu zde tvrdit, že mám co jsem chtěl,
já na Václavském náměstí klíče v ruce nedržel.
SVOBODA je to hlavní co jste si tenkrát přáli,
když cinkali jste klíčema a bok po boku stáli.
SVOBODA je dnes už jen pouhé slovo
a tak rozdmíchávám olej a přilévám olovo.
SVOBODA  pro mě znamená dělat to co mě baví,
tvořit co chci a kdy chci, být jako dítě stále hraví.
Pořád nám tu někdo život diktuje,
nikoho nezajímá, že ten kluk rád píše a taky maluje.
SVOBODU se snažím odrážet do všeho co tvořím,
chci psát o tom co má smysl, když do víru myšlenek se nořím.



Pero je mojí zbraní a slova jsou náboje,
nastává čas změny tak hurá do boje.

Autor WIRUS, 28.08.2014
Přečteno 330x
Tipy 1
Poslední tipující: AndreaM
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí