identita ticha

identita ticha

Anotace: pod kresbou prosvítá tělo slova za ohradou jazyka dálka ve vlčím oku nasněžená nespavost z běloby ovčích stád čím zakrýváš stopy?

identita ticha

 

ledovec čímsi protkaný
na souvratích běloby
obzor zaskřípal vranami

z hliněného podloží

hladina nebe snímá
vleklé tělo tmy
                                                                                                                                                                                     

jak v beránčím snu o vlčích smečkách
je vlastní nekonečná stopa
těžištěm hladového dna


I v kazatelnách, čas znachověl
a v odlitcích skel pak počkal
na prázdné nebe na zemi


kde noc pravidelně zdá se mi
v naléhavém tichu, doslovná

 

Autor cyberwamp, 24.04.2017
Přečteno 324x
Tipy 7
Poslední tipující: piťura, bogen, Iva Husárková, Jin&Jang
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí