otisky světel

otisky světel

Anotace: z citadel

redon
když zavřu oči
a budu se moc snažit
možná se potřetí probudím
uprostřed tvého snu
Vincente
uprostřed toho negativu
lánem byl mi samet křídel
teď hrajeme si na přítomnost
krajina a příliv po sté
sněhem potažené město
hoří slídou na fasádách
jako horký jazyk šelmy
hladí v žilách odlévaný kov
giliam
zahrady se přelévají
přes vlnolamy nábřeží
a po konečcích květinových prstů
z mostu seběhlo ráno
kartářky dál předpovídají počasí,
vzduch voní předčasně
vycházející z kouřových úst dusí nás jeho zlato
všude míjíme samotu ; marně přede v motorech ukrytého života
jsme tu někde alespoň spolu ; v naději uschované mezi bilboardy
dlaněmi lze zahřívat
uprášený měsíc
než zapadne za náměstí jen můj cizí obrys
vyždímám z bílé mocnost podušek
s hladkostí chladných věcí touhy
praskne bublina dne
má můj způsob paměti
jak nesmím říkat ne
než se převalí
ostrý kamínek v botě
proto dýchám do dvojitých skel
rotuje v nich kompas živé vody
zamlženě ukazuje na jih
jaro nám ze všech ran
nakonec unikne
Autor cyberwamp, 28.04.2017
Přečteno 381x
Tipy 17
Poslední tipující: piťura, bogen, Malá mořská víla, CoT, Jin&Jang, hanele m., zdenka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST...:-)

29.04.2017 19:51:37 | Malá mořská víla

dobrá na noc

28.04.2017 22:58:21 | CoT

lánem...byl mi samet...křídel...Úsměv.Z.

28.04.2017 21:46:31 | zdenka

Po dlouhém čase zase něco co mě posadilo na prdel.Tohle je obraz v obrazech.Už mě něco tak dlouho neupoutalo jako tento text.Díky v tento čas je to zapětminut12 ;)

28.04.2017 21:37:30 | xoxoxo

stalo se rádo se*

29.04.2017 21:20:52 | cyberwamp

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí