10. 10. 2021 (ReKapitulace, deník)

10. 10. 2021 (ReKapitulace, deník)

 

 

 

Den bezdomovců, hlásí rádio.
Aspoň je dneska nemlaťte, 
chrstněte na ně třeba trochu horký polívky.

Nejvíc se dneska cení
Obchod, tedy nauka o vyvolání potřeby.
Charakter marketingu: charita charakterů.

Politici ve vládě a velkopodnikatelé
svorně tvrdí masmédiím:
Snažíme se především pomáhat.

Plebejci prorostlý invalidními zaměstnanci
Si konzistentně zoufou:
Dneska ti nikdo nepomůže.

Čím to?

Kouknu přes zábradlí na náplavku
Jestli tam není víc bezdomovců než posluchačů
Ale jen jeden tam mastí flétnu
Ovšem bez publika
Všichni sledují změnu na ČT24
Rekatolizace živě pro mrtvé

 
Jadran zavřeli pro konkurence-neschopnost,
bloudím po náměstí, hledám jiný úkryt.
Než mě skolí nedělní žízeň nepohody,
vidiny budoucích ran.
Osvobozená Plzeň a jak maže.
Tanková Plzeň.

Čtyři z tanku a pěst
vzhůru!
 
 
Autor OpilyJohn, 11.10.2021
Přečteno 161x
Tipy 4
Poslední tipující: kudlankaW, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo příteli, nějaký slavný skladatel převážné hudby problašoval “Mí Pražané mi rozumějí”

Já nalézám blízkost myšlenkových pochodů s těmi Tvými
Jsem nyní mezi opilými

A rád!

11.10.2021 22:20:40 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí