Zkuste..

Zkuste..

Anotace: Holý fakt..

Zkuste se všichni na chvilku vcítit,
do toho, jak svět vnímají druzí..
Nedá to takovou práci zle mínit,
lehce však dá se bloudit v kruzích..
Zkuste si všichni chvíli být zticha
a opravdu poslouchat, co ten druhý říká
často pak je pozdě na to honit bycha..
když se ,, poctivý člověk" svých slibů zříká.
Prvně strach poté nenávist ve všech polích,
napětí, které čeká až bude čas sklizně
dvě strany mince ztracené v rukou holých..
a jejich hrana podléhá hromadné tryzně..
Pole plné svárů proto zůstalo ležet ladem
čert jeho památce.. nemělo zrnko česti..
ať si jde vpřed, ten kdo nechce jít zadem..
názorů střet řeší spíš smysl než pěsti..
Horší než blbec ve funkci, je blbců smečka,
která návrhy bez smyslu osela pole,
v několik teček mění se konečná tečka...
a ta bude všechny ještě dlouho bolet...
Zkuste prosím všichni v sobě rozum vzbudit
který zřejmě usnul již hlubokým spánkem,
okolo všechny přestaňte už prudit..
a čerta na zdi přemalovávat vzdušným zámkem..
V rámci tradic země Koruny české
jste měli už vloni z oken létat..
Není snad čas vyzdvíhat to hezké..?
Aby zas mohla naše zem vzkvétat...?
Proto už dost s tou vaší hrou na vládce,
už takhle to nebude jako dřív stejné..
Učte se znovu jak upřímně smát se,
že ztrácíte rozum zdá se totiž víc než zřejmé..
Temné scénáře stvořily a tvoří tuto krizi
odpovědnost ať si sám nese každý..
Proč a kdo vymyslel tuto vizi..?
A co když už tady zůstane navždy..?
S holýma rukama- to bylo třicet let zpátky..
Dnes k holým rukoum přibyly i holý zadky,
spory a nenávist, tvořící jen a jen zmatky,
jedněm se berou a druhým vzrůstají statky..
a kapsy plní postupně zlatky..
A tak pamatujte, i když myšleno v dobré víře
se člověk může chovat jak divoké zvíře,
způsobů jak je velká šíře..
Autor Ába, 01.12.2021
Přečteno 164x
Tipy 4
Poslední tipující: Lighter
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Společnost je jedna velká bublina hlouposti lidské. Ale až to praskne...:-)

01.12.2021 12:01:40 | Lighter

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí