7. 12. 2021

7. 12. 2021

Anotace: z Deníku květinových dětí

 
 

ještě chvíli prodýchat tu chvíli

raz dva výdech 
odhodit konfety padlé 
přes ohnutý hřbet
 
ještě kousek a tahle má lepší
v horším případě
pouze internetová 
stránka obdrží glejt za překonaný
počet neočekávaných ukliknutí
 
proto 
   teď 
        tohle 
ceremoniální 
     ublinknutí
 
do dneška jsem jen toužebně míjel
bedny z papundeklu nebo židli u chodníku
jako reservé parkovacího stání pro zásobování
pro mě nikdy tento impresionistický velkoměstský
výjev zchystán nebyl
 
avšak v dopoledním polooblačnu šinu pojízdnou
prodejnu krokem po dlažebních kostkách cukru
přede mnou luxusní paní v luxusním mercedesu
pouští blikačky na zákazu stání
chce vyzvednout luxusní dárek pro luxusního muže
 
ale co to? bedna!
prokletá zatracená bedna!
 
odjíždí tedy na přilehlé placené parkoviště
bednou přinucena k pěší túře
 
záhy premiérově couvám na místo 
papírové bedny
 
aktéra strachu
neživého drába lidových milic
 
jinak nic
 
 
Autor OpilyJohn, 07.12.2021
Přečteno 161x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí