Charón

Charón

Charón
Mrtvý král, jehož kosti v honosné hrobce ve zlatě spočívají
Mrtvý bojovník, jehož kosti chladí železo po jeho boku
Mrtvý rolník, jehož kosti jsou hlínou a kameny obalené
Mrtvé dítě, jehož kosti nejsou žádnými činy zatížené

Charón stojí na zádi své pramice a pozoruje čtyři osoby jak hledí zpět k břehu.

Králi se panství a bohatství vzdaluje
Bojovníkovi se sláva a síla tratí
Rolníkovi úroda umírá
Dítě matku marně vyhlíží

A tak Charón s kamennou tváří k protějšímu břehu dorazí... tady jsme si nyní všichni rovni, tady pouze naše minulé skutky budoucí směr ukáží.

Král se v chudobě rodí a zrnka rýže si váží
Bojovník se slabým rodí a míru si váží
Rolník se v honosných sadech rodí... a dítě se na to všechno usmívá.
Autor Knife & zen, 25.01.2022
Přečteno 296x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, šerý, Kan
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí