Z minula do zítřka

Z minula do zítřka

 

Do proniknuta
zářily její oči


Máš je teď jiné,
vodovější
řekl jsi a mávl kamsi do minula

minulé oči
minulé úsměvy
minulé stopy
minulí milenci
minulá minula
minulo ticho po minulých slovech

Vypadáš jinak a tvé oči jsou vodovější, řekl jsi
a myslel Jsi čím dál krásnější a tvé oči jsou jako voda zrcadlící čisté nebe

a do těch očí vstoupily slzy
a do těch slz hořkost dne

na dně jejích myšlenek 

voňavá něha šeříkových květů

 

Ano, já vím, pověděla.


Pojď,

půjdem domů.


Půjdeme
do zítřka.

 

Autor IkkarisKa, 14.04.2024
Přečteno 74x
Tipy 21
Poslední tipující: Jan Kacíř, enigman, RadekČ, Frr, IronDodo, Sonador, Lexi, Paulín, mkinka, Tomcat, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zítřek je domov.

16.04.2024 12:19:41 | Jan Kacíř

to se jde dobře...

16.04.2024 09:53:47 | enigman

Moc pěkna, IkkarisKo:-*

14.04.2024 18:51:41 | Žluťák

Já vím. Něžné jako vůně šeříkových květů, jako já ;-) a teď vážně: děkuju.

15.04.2024 18:06:48 | IkkarisKa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí