Malí, ale naši

Malí, ale naši

Anotace: ...

 

 

V parlamentu Pavka
a nikde žádná stávka
až tak lidu nevadí
že korupční má pozadí

 

země česká, domov můj
co chceš dostat, vylobuj
večírky a výlety
pro volené poplety

 

golf či Filla na plátně
a to všechno bezplatně
nejdou z jejich pokladen,
kdo nekrade, nemá den

 

odposlechy pobaví
pak se národ unaví
žádný trest či podmínka
zůstane jen vzpomínka

 

tam, kde špatné zákony
umožňují výkony
jako v našem státečku,
je moc brzy na tečku

 

za epochou pokusů
s požehnáním od Rusů,
politickým zázrakem -
půl Klausem, půl Husákem

 

 

 

 

Autor vkl, 30.01.2013
Přečteno 885x
Tipy 2
Poslední tipující: Robin Marnolli, Joe Vai
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň tato jeví se přespříliš jednoduchým rýmováním vystavěna.Nebo ne?:)

30.01.2013 18:44:14 | Dr. Překlepto

To jo a je to starší, ale kvůli poslední části jsem to nakonec nevyhodil, navíc je to (bohužel) pořád aktuální.

30.01.2013 18:47:33 | vkl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí