Válka.

Válka.

V sousedství Smrtka zase zbrojí chrastí
bortí se stropy, trámy do pokoje,
přežít se stává každodenní strastí
a štěstí to je vážně vzácný pojem.

Svět nad tím smutně kroutí hlavou,
jak zakročit, když nevěří se slovu,
tam lidské kosti prorůstají travou,
v cinkání klíčů od hřbitovů.

Tam zase vládnou cizí zmatky,
vždyť o prachy jde, jasná věc,
životy synů splácí zatím matky
plán, který spřádá šílenec.

Kdy život znovu se tam vrátí....?
Až zhanobení, dostanou se k slovu
a tyran až se odtud ztratí,
až znovu zavládne tam rozum.
Autor END, 09.02.2024
Přečteno 94x
Tipy 20
Poslední tipující: Rafinka, Marťas9, mkinka, annanymsová, Lighter, cappuccinogirl, IronDodo, Narragan, o3_gambit, Anfádis, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Už aby to bylo.

09.02.2024 13:53:01 | annanymsová

Super!

09.02.2024 07:22:58 | Žluťák

Výstižné

09.02.2024 06:59:39 | Marry31

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí