VAROVÁNÍ

VAROVÁNÍ

Anotace: To byly časy! Už je tomu hodně dlouho, kdy respekt, láska, úcta a ochota k přírodě v...

To byly časy! Už je tomu hodně dlouho,
kdy respekt, láska, úcta a ochota
k přírodě v lidech panovala. Dnes místo toho
lze nazvat často naše chování: Po nás potopa!
„Co se nám může stát? Příroda nekřičí
a nenaříká, neztěžuje si a nerve si vlasy,
ta troška kácení lesů a nečistoty ji nezničí...“

Příroda však jedná po svém a varování sílí,
posílá velkou vodu, otřásá zeměkoulí
a soptí na protest.
Lidé se však jen durdí a čílí.....

Co ještě dodat schází,
je možné vyjádřit parafrází.
Příroda nám vzkazuje - nic více než:
„Zničíš-li mě, nezahynu, zničíš-li mě, zahyneš“.
Autor ladio, 16.03.2013
Přečteno 550x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí