Prazdroj náš...

Prazdroj náš...

Anotace: Malá oslavná píseň věnovaná zlatému moku z mého rodného města. Zpívá se na melodii Butterfly.



Zrzavou krásku nám v sklenici 

šenkýř dal s bělavou čepicí…

Tak pěnu mocně odfouknem 

 a pak na jeden ráz 

tekuté zlato rychle zmizí v nás.

 

R:

Prazdroj náš,

ten Prazdroj náš,

Boží dárek léčivý,

Prazdroj náš,

ten Prazdroj náš,

člověk je hned krásně lenivý…

 

 

Pokoj se v duši nám usadí 

a svět nám již pranic nevadí... 

Najednou je nám do zpěvu 

a skrytá strunka v nás 

zas touhou rozechvívá pivní bas.

 

R:

Prazdroj náš,

 ten Prazdroj náš,

Boží dárek léčivý,

Prazdroj náš,

ten Prazdroj náš,

člověk je hned po něm lenivý…

 

 

Opička za krk se vyšplhá, 

před silným turkem pryč nezdrhá… 

A když k domovu vyrazíš, 

můžeš vzít na to jed, 

že k cíli nedorazíš jen tak hned.

 

R: Prazdroj náš,

ten Prazdroj náš,

Boží dárek léčivý,

Prazdroj náš,

ten Prazdroj náš,

člověk ničemu se nediví…

 

 

Autor Kozoroh 1, 10.08.2012
Přečteno 814x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí