Jarní déšť

Jarní déšť

Anotace: V ovzduší je cítit voda, laň se s dálky blíží. Zlomená a unavená, oči se jí...

V ovzduší je cítit voda,
laň se s dálky blíží.
Zlomená a unavená,
oči se jí klíží.

Naklání se ke studánce,
toužící po pití,
na hladině odráží se
zdejší bílé kvítí.

Toto ticho nespoutané
náhle něco přeruší.
Kapka spadne nečekaně
a obraz se roztříští.

Právě teď se projeví,
více než kdy dřív,
že sebetvrdší věc na pohled zdá se být,
i sebeměkčí částice ji může rozdrtit.

Magická to chvíle večerní,
puštík do koruny přeletí.
Slunce zvolna zapadá,
déšť dopadá silněji.

Všude vůně šeříku
a opražených mandlí.
A mě se chytá u kotníku
pavučina jarní.

Magická to chvíle večerní,
puštík slétá ke kmeni.
Před oči mi stoupá mlha,
Slavík sonátu svou zpívá.

Jako by chtěl naznačit
náklonnost k tomuto počasí.
Počasí co navrací
tělo zpátky ke své duši.

Celou mysl pohladí,
oči, srdce pročistí.
Samota je k zbláznění,
ovšem zde se světy mění.

Zde i ten člověk pochopí,
že život, to je umění.
Autor Martin Eden, 07.03.2013
Přečteno 709x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

přijde mi tam slabý rytmus...a to zařazení....nevím teda.
RM.

07.03.2013 20:12:50 | Robin Marnolli

přijde mi tam slabý rytmus...a to zařazení....nevím teda.
RM.

07.03.2013 20:12:49 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí