Sbohem

Sbohem

* * *

Milovat Tebe
bylo jako milovat umírajícího.


Modlíš se za něj celým srdcem
Roníš pro něj své slzy
Bojuješ za každý váš další den spolu

Přeješ si, aby žil
Aby se uzdravil
Aby zůstal...

ale stejně umře. 

A najednou víš,
že Tvé modlitby,
ani Tvá přání
neznamenají
- a nikdy neznamenaly -
vůbec nic.

V prachu Tvých marných nadějí
a snů, které se nikdy nesplní,
Ti zbývá jen

říct Sbohem...

...a pohřbít ho.

* * * 
Sbohem.

Autor Ariella13, 04.08.2022
Přečteno 173x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Jan Kacíř, Sonador, Přednosta, zdenka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Já nikdy nebyla věřící, ale říct Sbohem je velmi těžké

05.08.2022 12:06:06 | Marry31

lidé se modlili v koncentračních táborech… věděli, že nejsou sami … z.

04.08.2022 20:54:36 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí