Podle Danta

Podle Danta

Anotace: ať už u Danta či Danteho, to v jeho Božské komedii jsem se inspiroval,.

Potřeboval bych na procházku tebou, světe průvodce,
Vlastního Vergilia, na dlouhou cestu komplice
Procházet s ním peklo, zastavit na návštěvu očistce,
Nechat se dovést do ráje, až k mojí Beatrice.

Podle Danta, přesně jak sám mistr psal
Neplakat v žalu, že Vergil pryč se odebírá
Vždyť je přeci pohan, žádný žal
Když náruč ráje v jejím objetí mě vítá.

Nejvyšší moudrost, první láska pravá
Podle Danta, přesně jak sám mistr psal
nebo jen ta, co bere vše, aniž dává –
kdo branou prošel, naděje zanechal.
Autor Dominic Sabre, 18.02.2013
Přečteno 483x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí