Bludiště

Bludiště

Anotace: Bludiště života

Dívám se na život jako na jedno velké bludiště. Občas v něm bloudíme, občas doufáme ze jdeme správnou cestou a někdy jen tak jdeme za nosem. Všichni se ale snažíme dostat k cíli, který je pro každého z nás jiný, očekávaný a přitom máme často pocit že je nedosažitelný. Na naší začarované a klikaté cestě se často ocitneme ve slepé uličce, nebo klesneme vyčerpáním, ale ten kdo věří ve svůj cil a smysl své cesty se vždy zvedne a jde, dál. Nezáleží kolik chyb nebo omylů jsme udělali, protože ti silní se chybami poučí, ti slabí budou dále bloudit v bludišti života.

V našem bludišti můžeme potkat dobrého rádce, který nám poradí cestu, zrádce, který se nás bude snažit zmást a předběhnout, přítele, který nás vezme za ruku a cestu bude hledat s námi, anděla, který na nás bude dávat pozor, když budeme v úzkých. Na naši zbloudilé cestě se naučíme, poučíme, možná selžeme, možná zvítězíme. Záleží jen na nás, jestli budeme silni a uchováme si motivaci.
Nejdůležitější je neohlížet se, nevracet se, neváhat a užívat si všechny klikaté cestičky ať už jsou jakéhokoliv rázu a typu.

Jednou když jsem šla ,,uličkou,, jsem potkala jistého člověka. Na jeho zevnějšku nebylo nic extra, kdybyste ho potkali v baru nebo na ulici asi byste si ho ani nevšimli, ale stačil mi jeden rozhovor s nim a uvědomila jsem si ze má cesta má víc trní než růži. Tehdy jsem totiž uličkou procházela jako tělo bez duse a nemela jsem dostatečnou motivaci k příchodu do cíle. Ten člověk si toho všiml a řekl mi:,, jestli si myslíš ze tímto přístupem něco dokážeš, jsi na velkém omylu. Chybí ti kuráž a chuť jít dal. Jak chceš psát své díla, když do nich nedáš srdce? Jak chceš někoho poznat, když odmítáš laskavosti a dobré činy co pro tebe druzi dělají? S takovou spadneš jednou do rokle a už ti z tama nikdo nepomůže."

Po jeho slovech mi došlo ze má cesta není zla, nevede mě špatným směrem, ale já sama jdu špatným tempem a směrem. Začala jsem měnit svůj přístup ke všemu a za par měsíců byli v mem bludišti růže místo trní, krásna upravena cestička místo blata.
Autor Sopheriel, 23.10.2016
Přečteno 427x
Tipy 1
Poslední tipující: Druid
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí