Blízkost

Blízkost

Anotace: Nesouvisí s žádnou střelbou na FF ani jinde

 

Půlnoc se přehoupla
do bodu mrazu
v přestřelkách velkoměsta
padaly mrtvé včerejšky

milenci spali
a vrazi se šikovali z hospod
voněli kůží
a mateřským mlékem
slintaným na dlažební kostky
z nehojených strnišť

držela jsem tě za ruku
když chlapec odhodil masku
akce proběhla bez tlumiče
ale byla jsem ne a nesmrtelná

mátožný reflektor projel místem činu
blikla pouliční lampa
nebo něčí okno nespalo

půlnoc se přehoupla
ve sračkách velkoměsta
ses mi narodil
a já s tebou

 

Autor Améba, 28.01.2024
Přečteno 63x
Tipy 15
Poslední tipující: IronDodo, Fialový metal, Chane, Anfádis, Frr, RadekČ, Kan, Žluťák, zde.neck, Ophelia81, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Silná báseň a děkuji za ní.

28.01.2024 17:40:31 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí