.avulmoP

.avulmoP

Anotace: Slýcháváme to často. O něm a tom. Tamto. Mišmaš všeho, bouření mozku.

Šla jsem takhle kolem. 

Chytla se mě jedna paní.
Tak jsem si řekla, skočím na ní. 
Nelibost se vznesla. 
 
Pak ke slečně přišel pán.
V ruce nesl tulipán.
Tak jsem slyšel, že se o vás něco říká.
A od koho prosím vás?
To vám nemůžu říct. 
A co vám řekl?
Že už to není jako dřív. Že jste moc to a málo tamto. 
Nepovídejte. 
A že byste měla to a ono, místo toho a tamtoho.
Aha. 
 
Představy, představy. Představy o dobrém a zlém.
Z toho úhlu a onoho úhlu.
Protichůdnost a spory.
To špatně a tamto nejhorší.
Já chudák neporozuměný. 
 
Společný čas ztracen.
V mlhách dohadů a soudů.
Nelibost v žaludku, hořkost v ústech a stín na srdci.
NEmoc.
 
Ztraceni ve zmatku představ.
Drbeme se navzájem.
Hledáme blešky a udržujeme si čisté kožíšky.
 
S domněnkami spřáteleni. 
Navzdory "těm druhým", nesouhlasičům. 
Topíme život a veselí.
V nesmyslu vět, bublin a vzorů.
Žijeme v omezenosti - té či oné. 
A můžeme říkat ne. On je víc a já míň tamto. 
 
Všichni jsme. 
Všechno je v souladu.
Dle cesty a učení té či oné bytosti.
Tak buďme. 
 
A promněme zaslepené oči dohadů.
Omyjme si tváře. 
A neshromažďujme marast.
Udělejme pomník domněnkám.
 
Pojďme jen být.
Bez zasahování a hrabání se jeden v druhým.
Bez ztráty energie nad posuzováním a hodnocením.
Jak to je a jak by to mělo podle mě být.
To či ono, ten či tamten. 
 
Zkusme se radovat, než nám dojde dech. 
Autor May Bee, 21.02.2020
Přečteno 413x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, enigman, šerý, jenommarie
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

raduji se rád..

08.03.2021 11:48:49 | enigman

Myšmaš, ale s těch 5 posledních odstavců souhlasím ;-) :-)

21.02.2020 11:25:46 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí