Slepý tanec

Slepý tanec

Anotace: ...

Slepý tanec
Rozkvetlé květiny z krajek vlní mými křivkami. Sametové piruety se rozléhají sálem jako dunění houslí. Tak čisté a vášnivé. Tanec, jenž smí spatřit jen vaše mocné oči, můj králi. Usazen na trůně hluboko nade mnou, sledujete scénu láskou opilého vystoupení.
Přál byste si tančit se mnou, avšak těžká koruna svírá vaši chrabrost. Třpytivé hvězdy pod mými rozpálenými chodidly střídá jitřenka. Ale má duše patří vám. A my oba známe tu pravdu, jenž je v ní vepsána krví mé oddanosti. Vzdám se pro vás úplně všeho. Omšele tleskáte do rytmu, ačkoliv neznáte tu sladkou melodii, jenž pro vás mé srdce hraje. Stále dokola míjíte mé kroky. Prsteny vašich hodnot cinkající o sebe mění mé slzy ve střepy.
Slitování však není na místě, tančím-li bez rozkazu. Tančím-li oddaně jako panenka zavřená v hrací skříňce. Křídla andělů malé smrti hladí naši tvář. Kouzlem sjednotily náš dech. Milostivý nádech mi radí, ať pošlu své znavené tělo dolů. Upřímný výdech však dále vábí vaše veličenstvo k tanci. Točí se mi z toho všeho hlava. Tak jak je jen možné, že stále tančím? Jak je možné, že stále dýchám? Bojím se, že když neucítím žádnou lásku, udusím se. Řekněte mi, proč se právě pro vás všeho vzdávám?
Tisíce skleněných střepů zrcadlí mou minulost. Každým mým krokem se zařezávají hlouběji do mé zjizvené duše. Ale já si jich prostě nevšímám a už vím, že ani vy je nemůžete spatřit. Společně jsme navlékly oprátku kolem mého krku, však ani jeden z nás nemá odvahu poslat mě dolů. A my oba známe tu pravdu. Budu tančit do posledního vydechnutí. Tančím totiž pro vás.
Modlím se, abyste našel dost odvahy, nabídnout mi své ochranné rámě. Abyste našel dost odvahy, odložit tu zpropadenou korunu stranou. Protože chladivé kostnaté ruce se po mě již natahují ze stínů. Prosím nedovolte té temnotou oděné strážkyni, aby mě dnešního večera odvedla pryč od vás. Kdybyste stál tam, co stojím já. Přímo tady. Vaše mocné oči by spatřili, jak těžké to je. Jak pochmurné tyto dny jsou. Jak složitý a prostý zároveň ten tanec dokáže být. Tak šílený a tak půvabný.
A tak tančím. Tančím stále dál můj králi. Dokud květy krajkovaných květin úplně neuvadnou. Dokud ještě dýchám. Dokud pro mě nemáte žádný rozsudek. Přísahám, že budu slepě tančit, dokud všechny světla ve mně zcela nevyhasnou. Protože tančím jen pro vás.
Autor Barbara, 09.01.2016
Přečteno 469x
Tipy 9
Poslední tipující: enigman, jitoush, Frr, hanele m.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

takhle slitý do jednoho pevnýho bloku se mi to dost špatně četlo.. chtělo by to trochu rozčlenit, na tři čtyři odstavečky aspoň..
ale líbí se mi to hodně :o)

09.01.2016 16:06:12 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí