Svatý Václave

Svatý Václave

Anotace: Věnováno národu Českému, nejen pro předvolební období podzim 2017.


Svatý Václave

 

Boží rukou stvořený

rytíři nejen na koni,

rytíři nejen ve zbroji své,

buď národu, Lidu, věrný přítel, náš.

 

Blahořečený.

 

Svatý.

 

Buď rukou Láskyplnou,

Boží sféry král Lidu, Český,

náš pan, nyní, i generál.

 

Přijmi, prosím, omluvu mou,

za hloupost lidskou,

za nevyzrálost Duší parlamentních, některých,

i vládních, některých, a jiných některých,

vroucně Tě o to prosím.

 

Buď prosím, staniž se králem naším, Českým, zemským, již blahoslaveným.

 

Buď vůle Tvá.

Božská.

 

Amen.

 

Vystupuji z řady těch, kdož Tebe neopěvují.

 

Mám radosti, strasti,

vzpomíná však, Duše má,

na Tvé nám Blahořečení.

Na Tvé nám Lásky darů Dávání.

 

Prosím, ochraňuj nás !

 

Povstaň z mrtvých do vskříšených,

a MILUJ NÁS !

 

Svatý Václave, náš.


 

***

Doslov, sdělení autora: případnou další mou textovou tvorbu můžete, milí čtenáři,

 

případně shlédnout, sledovat, na: www.psanci.cz/autor.php?trideni=7&id=2638

 

  dále také na: www.JiriDobrovsky.blogspot.com 

 

nebo též na: www.JiriDobrovsky.blog.cz

***

 

Autor Dobrovský, 10.10.2017
Přečteno 464x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí