ne nalezitelná...

ne nalezitelná...

Anotace: možná...

na schodiště se snáší šero
a stěny kolem odráží světlo
jako bych se ocitl ve vodě
podlaha zrcadlí strop
a obráceně
vystupují obrazy
kříží se a spojují stíny kolem
prostor zaplavují vůně
ozývá se mazlavé žbluňkání
jako když vře láva
tmavá lepkavá hmota se škube
v namodralých záblescích
mastná voda se vypařuje
kamsi vzhůru
odkud padá zpět ke dnu
a pach hlíny připomíná plíseň…

vdechuji temnotu
tartar uhelný prach bahno
olovo kůru naftu
a něco černého
co je černější než čerň..

přestávám vnímat
připadám si jako zpitý
když tu náhle dotyk
někdo mě bere za boky
vím že to není pravda
ale neodvažuji se obrátit
abych nezjistil že je to klam…

jen mi dochází
jak podléhám touhám…

povídáš si se mnou
šustěním šatů
škrábáním nehtů po kůře
pokračuj v tom
cos ještě nedovedla do konce...

jako síra a rtuť
co se spáří ve vlhkém teple...

šeptám ti prastará jména
co mudrci dali běli
mědi bílá
beránku neposkvrněný
aibatheste alborachu
vodo svěcená
rtuti pročištěná
orpimente baurachu kambare
ceruso vosku chaio
comerissone fado démante
kameni z Givinisu
zivo úplňku hae
mléko panenské
oleji živý bode virago
soli přírody
tevosi páro
tincare
záboji večernice
vybroušená vázo faraónova...

a ty vdechuješ
do mých myšlenek
mízu života...
Autor enigman, 01.04.2013
Přečteno 567x
Tipy 11
Poslední tipující: střelkyně1, Miriska, Robin Marnolli, Aťan, Joe Vai
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí