Jako sněhová vločka

Jako sněhová vločka

Anotace: ...

Řekli mi,

že žádná sněhová vločka není stejná.

Z nebe jich padá – miliony,

a já marně hledám

alespoň jejich podobnost.

 

Řekli mi,

Že prázdná slova jsou ničitelem

lidských vztahů – tak chladné,

jako sněhové vločky,

a já marně hledám jejich smysl.

 

 Řekli mi,

stůj nohama na zemi,

ale země – otočí se – stejně tak,

jako lidská slova,  

a já marně hledám, stabilitu.

 

Čekám na vločku,

jež dopadne na mou dlaň

a rozpustí se v prázdné slovo,

Země se otočí vzhůru nohama

a já zázrakem nespadnu.

Autor Daniela, 07.12.2013
Přečteno 492x
Tipy 8
Poslední tipující: CoT, Isquieasuus, enigman, jitoush, poeta, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jednou jsem potkal sněžná trojčata...byly k nerozeznání...

10.12.2013 10:06:13 | enigman

lidi toho napovídaj...

07.12.2013 12:36:03 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí