Hlad

Hlad

Anotace: čekání...

Mám hlad.
Čekám na písmeno
slovo
větu
na zprávu.

Konečně!

Lačně se vrhám na poloprázdný talíř,
hltám, polykám -
- tvé slova, věty do mě padají...
v zkřehlých údech
se rozlévá zvláštní teplo.

Chce se mi odrazit od země a letět.
Místo toho vrávorám po mostě,
narážím do stínů,
šlapu na karikatury
a sochy podél se mi smějí.

Údy mě pálí, táhnou zpět k zemi.
Mdloby mě hodí na zábradlí
a já do prázdna
zvracím tvé písmena
slova
věty
- své myšlenky

... a mám zase hlad.

Čekám na zprávu

jako narkoman na další vpich.
Autor EllyAnn, 17.07.2015
Přečteno 434x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné obrazy, ale z mého pohledu bych volil asi jiné zpracování, poezie v próze je takový podivný žánr...

17.07.2015 11:33:19 | Rampa.Tau

Díky... já se tady v těch "šuplících" moc nevyznám, nevím, kam se zařadit...

18.07.2015 21:44:01 | EllyAnn

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí