Protest song

Protest song

Na sobě mám látku
ne nepodobnou kaliku,
ano, máte pravdu,
koupil jsem ji v butiku
i když z druhé ruky.

No a co?

Když jsme byli kluky
nosili šaty po jiných
– z rodiny
i mimo ní.

A přišlo nám to normální,
holt vícedětná rodina.

Leckdy nosil jsem kalhoty po bratranci
utíkal do lesů i luhů,
zejména v prudkém dešti,
vítr vyzýval k tanci
namísto dívek v pubertě.

Byl bez špetky smělosti,
tak uzarděný
– to jiní jímali ženy.

Však přišel čas bujarého veselí před zletilostí,
někteří ohnivou vodu požili
a rázem bylo dívčích klínů v džínách
i naprosto hebkých
v příšeří noci.

Tak nevím, zda je současnost k větší zlosti
– žiji stejně skromně jako v dětství.

A začínám pochybovat,
že každému se dostane podle zásluhy.

Ne, nehodlám vzývat zpět soudruhy,
ale…

Karel Kryl kdysi pěl:

„Šerif i gangsteři – oba řádně zvolení“

platilo tehdy i nyní,
poctiví házejí perly sviním…

Supi se perou nad kořistí,
a bouře vzduch jen krátce čistí,
já smířlivě dosud krčil rameny.

Tak očividně shrbený…

Už nehodlám!

Karle Kryle,
zase ryjeme držkou zemi!
Autor kudlankaW, 22.11.2015
Přečteno 445x
Tipy 8
Poslední tipující: Jort, MARKO, Hesiona-Essylt, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vždycky když jsem si stěžovala, tak mi moje babička říkala: "Dala ses na vojnu, děvenko, tak musíš bojovat." Někdy je nejlepší zatnout zuby, držet krok a čekat. A ono třeba pak přijde něco lepšího :)

22.11.2015 21:30:51 | iluzionistka

Snad mela pravdu babicka. A Tobe diky za komentar. Rad jsem si jej precetl. Krasnou noc preje uncle Marty

22.11.2015 21:35:12 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí