Atlas

Atlas

Anotace: "Velmi časté je především v baroku užití postavy Atlase v architektuře jako specifický nosný architektonický sochařský prvek, představující svalnatou mužskou postavu nesoucí břemeno, například překlad portálu, balkon, atp."

Rozšklebené tlamy chrličů
pijí ti krev z ramen.
Chlad mramoru mi příliš připomíná
tvé kamenné srdce.
Neo(d)pouštíš.
Když tobě nepomohli
a pomocnou rukou jen přiložili náklad
na tvá bedra.
Ne(o)mluvíš.
Jen archaický úsměv,
trochu popraskaný věkem,
zdobí tvou tvář slzami deště.
Tak neseš celý svět
dál na svých zádech.
Přehlížíš bolest, smutek i zášť.
Ostatní dusí tvůj poslední nádech.
Proto nezapomínej,
že jim to kdykoli
můžeš hodit na hlavu.
Autor Megan, 06.03.2014
Přečteno 408x
Tipy 2
Poslední tipující: Kikinka_UwU, enigman
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zkoušel jsem to...ale pak mi na hlavu přistál atlas...

13.03.2014 11:05:46 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí