Zahra Dník

Zahra Dník

Zasávej, opatruj a sklízej, jako zahradník opatruj svoji zahradu.

Děkuj i za „nepřátele“ – ty, který tak označuješ.

I oni tě učí – porozumět – sobě.

Objevit – co máš -ráda a co nikoliv.

Určit – hranice, co ano a co je už příliš.

Z nepřátel ti nejlepší učitelé.

Ukazují špínu, tvojí, nezpracovanou.

Je to hnus a tak se zlobíš.

A převracíš.

 

Hnůj.

Hnojíš.

Hnojíš a hnojíš.

Až jednoho dne, sklidíš.

Výživenou papriku.

Třeba.

Nebo to přehnojíš a už toho bude moc.

A tak paprika chcípne.

Třeba - a i to je koneckonců dobře.

 

Neboj se to pohnojit.

Pohnoj a pak vystup ze skleníku.

A nech to být.

Ať to vyroste, tak jak má.

A nebo chcípne, když má.

 

Jen to zalívej a trhej plevel.

To je důležitý.

A taky před mšicí to chránit.

Jakou péči tomu dáš, o to víc si toho pak budeš vážit.

U talíře.

Třeba…

Autor May Bee, 03.07.2015
Přečteno 271x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí