Podobní

Podobní

Tváří muže k sobě láká
nýbrž výraz její odhání zpět
neboť zdá se být nezdolná
pohled stačí, slova její
ta jsou zbytečná.

Dlouhé, zlaté kadeře
stékají na její ramínka hebká
v nich pramínky růžového sametu nalezneš
vždy upravené
do boje o krásu připravené.

Zdá se mi svůdná
tahle žena, ta se vyzná!
Ovšem se vší úctou, slečno
Má styl a její šat je vždy pečlivě vybrán.

Precizně vše zapadá
ona oči mužů zlákává
nahá či oblečená
zkrátka žena krásou zajímavá.

Avšak její tvář
tu já vyzdvihnout musím
daleko víc
daleko výš.

Kamkoliv hledí
tam ji následuje vážná tvář
s pohledem arogantním
s dávkou sebejistoty.
Hluboké oči využívá
nechává je třpyt se
okouzlující jiskru házejí.

Musím říct, slečno
jsme si podobní
já rozumím ti
tvým kouzlem je být přísná
přísná ve tváři
pro mnohé podivná
a tak je to odradí.

Však pro mne jsi zvláštní
charakter skrýváš
tajemná zdáš se být
to tě šlechtí
a mne těší.

Věřím, že dobré srdce skrýváš
vnější krása může klamat
Přečíst si tě, byla by čest
neboť nehodlám tě zavrhnout
pro tvůj výraz klamný
nýbrž překrásný
vždyť v tomto jsme si podobní
ihned pohřbít tě
to je podobné slovu vlastizrada!
Autor Jurij Iljic, 27.05.2016
Přečteno 308x
Tipy 3
Poslední tipující: Kubíno, Katherin Bidmonka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ženy se rády přetvařují :D.

Proto jak píšeš, je důležité zbourat klamavou hradbu na povrchu a poznat pravou, která se skrývá uvnitř ;)

27.05.2016 20:46:37 | Kubíno

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí