reálná...

reálná...

Anotace: převýšení...

bylo to jakési zarostlé místo
vesele tam planuly svlačec a kakost
o kus dál rezeda i fiala
v koutku stinném

ležel jsem
snad z rozmaru či únavy
na poloobnažené paži
v rukávu modře kostkovaném

ó přírodo bytí mého
sám je člověk na zemi
volám
a nikdo se neozývá
žiji snad v lukách?

život prý dává slunce
ale když se podívám
jak vyjde
je už samo mrtvé
kromě lidí
a okolního mlčení

pak jsem to zaslechl
neutuchající koncert těch
kdo nežnou ani nesejí
těch co jsou volní jako vzduch
hbitě rozrážený jejich křídly

v tu chvíli každý květ i travina
vydává obětní vůni
o štěstí a blaženosti

ležel jsem
se zavřenýma očima
když mi na ústa dopadl polibek
a hned nato druhý
tak žhavý až sežehl rty
slabě jsem vykřikl
otevřel oči
ale vtom na ně dosedl
mušelínový šátek
zaslechl jsem jen šelest
chvatně se vzdalujících kroků
a zůstal zase sám

strhl jsem keršív z obličeje
políbil jej nadšením
a stěží popadajíc dech
opřen v trávě o lokty
bezděčně zíral před sebe
na vůkolní pahorky
zbrázděné orbou
na vinoucí se řeku
lehce se pářící lesy
na okraji rozpálené oblohy
a do rozbouřeného srdce
se pomalu vkládal klid
snad vyvolaný
slavnostní tišinou přírody

volněji jsem vydechl
s duší sladce znavenou
zdálo se
že něco poodkryla
vylekané srdce
rozechvělé očekáváním
cosi plaše poznávalo
hruď zabolela
jako by ji něco probodlo
sladké slzy vyhrkly z očí

zakryl jsem si rukama tvář
a oddal se nespoutaně
neuvědomělému vznětu nitra
k dosud nejasnému odhalení
své přirozenosti

tím okamžikem odplulo mé dětství
Autor enigman, 28.11.2016
Přečteno 394x
Tipy 22
Poslední tipující: zelená víla, Akrij8, Jort, Joe Vai, jitoush, střelkyně1, Malá mořská víla, Philogyny1, Nikita44, Luky-33, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je ten moment, ta chvíle, to něco... ten polibek...

svobody...
a že jsme zodpovědní za vše, co k nám přijde a hlavně za to, jak s tím naložíme...

https://www.youtube.com/watch?v=bx7rSstPqc8

13.12.2016 03:13:07 | zelená víla

pařící lesy anebo pářící lesy ó básníku?:-))

28.11.2016 15:13:05 | střelkyně1

poddání se ... citu, vnímání, čistotě...
tím okamžikem se uvolňují hradby v nás a s úlevným pláčem stává se z dítěte umělec...
jedna z těch co Tě převyšují Enigmane...s dovolením si ji uložím :-);-)

28.11.2016 12:46:12 | Malá mořská víla

Já jak ji četla, tak jsem se viděla na té louce, přivola mi vzpomínky, děkuji. :)

28.11.2016 09:43:17 | Philogyny1

Líbí :-)!

28.11.2016 05:30:37 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí